Ansökan om dagisplats

Ansökan om dagisplats

När ni ansöker om dagisplats så har ni möjlighet att söka plats på ett specifikt dagis. Detta kan vara ett dagis som ni tycker har en bra placering, en pedagogik som ni önskar eller en miljö som ni tror är bra för ert barn.

Alla barn har rätt att gå på dagis och det finns en så kallad platsgaranti. När ni ansöker om en dagisplats bör ni göra detta minst 6 månader innan ni behöver platsen eftersom då får kommunen större möjligheter att ordna den platsen ni vill ha. Det är också bra att ansöka om en dagisplats innan terminen börjar, t.ex. om ni vill ha dagisplatsen i augusti så ansöker ni om plats redan i juni vilket kostar er lite mer men ni har mycket större chans att få det dagiset ni önskar. Lika är det om ni vill ha en dagisplats i början på januari som ber ni få börja 1:e december istället.

Datum för att börja på dagis

Förutom att önska till vilket dagis ni önskar få så kan ni ange vilken tidpunkt ni vill börja på dagiset. Oavsett när ni lämnar in er dagisansökan och anger för tidpunkt så kan ert barn inte börja på dagiset innan 1 års ålder.

De flesta kommuner har så att ni kan ansöka om dagisplatsen via nätet.

Tacka nej till dagisplats

Tacka nej till dagisplats

Efter att ni ansökt om dagis kommer kommunen erbjuda er en plats på dagis inom 4 månader. Om den plats som ni blir erbjudna inte stämmer överrens med er ansökan och ni inte tycker att det är ett bra val så kan ni tacka nej till dagisplatsen. Detta bör ni dock inte göra eftersom då kommer ni förlora er plats i dagiskön och måste lämna in en ni ansökan om dagisplats.

När ni blir erbjudna en dagisplats tackar ni jag till den och lämnar in en ny ansöka om att för plats på det dagiset ni allra helst vill ha.

Avsluta en dagisplats

När ni inte längre vill att ert barn ska gå på dagis behöver ni lämna in en uppsägning av dagisplatsen. Detta ska göras normalt 3 månader i förväg och ni får betala för dagisplatsen oavsett om ni behöver utnyttja den eller ej.


Mer fakta om skolan

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om skolan men också en del roligt och lustigt om skolan.Meny - School
Till förstasidan på www.school.seHögst upp på sidan om skolorLängst ned på sidan om schools
In SwedishIn EnglishHistorikNyheter