Schools i Sverige

  Det finns många olika skolor att gå i i Sverige. Vanligast för personer som studerar utomlands och som kommer till Sverige är att studera vid universitet eller högskolor, men vissa går också på gymnasiet.


Populära universitet i Sverige

I Sverige finns det 14 olika universitet och 17 högskolor som är offentligt finansierade och det finns också ett stort antal fristående institutioner som tillhandahåller utbildning på högskole nivå.

Några av de mest populära universiteten i Sverige listas och länkas till nedan:

Vad är skillnaden mellan ett universitet och en högskola?

Vad är skillnaden mellan ett universitet och en högskola?

Det som skiljer ett svenskt universitet från en högskola är att ett universitet har rätt att tilldela doktorsexamen och också oftast erbjuder ett större utbud av akademiska ämnen. På svenska kallas university för universitet , medan university college heter högskola.

Varför ska du läsa på universitetet?

Varför ska du läsa på universitetet?

Det finns många jobb där ute som du antingen behöver en kandidatexamen eller en magisterexamen som teknik, redovisning, juridik, medicin etc. Om du vill ha ett jobb inom de områden som nämns ovan, eller inom något annat yrke för vilket en examen är krävs, där har du ett bra argument varför du ska börja studera vid universitetet. Utexaminerad från universitetet respekteras över hela världen och du har större möjlighet att bli anställd.

Oftast får högskoleexamen en högre lön vilket långsiktigt ger en större finansiell stabilitet.

Studier på universitet ger dig också chansen att få ny erfarenhet och kunskap inom olika områden och uppmuntrar till självständiga tankar.

Varför ska du studera i Sverige?

Om du är svensk medborgare är universitetet gratis och du behöver inte betala någon studieavgift. För de offentliga universiteten är kandidat- och magisterprogram också gratis för EU -medborgare. Studieavgiften betalas av regeringen. Regeringen betalar till och med ut studenterna en månadsbidrag via CSN, Sveriges Studiefinansiering.

I Sverige fokuserar mycket av utbildningen på att arbeta i grupper och självständiga studier snarare än bara föreläsningar. Mycket fokus ligger på individuellt ansvar och frihet. Många kurser i annonsprogram undervisas också på engelska, vilket är att föredra för studenter som kommer från utlandet.

Det finns också massor av studentkårer vid varje universitet i Sverige, där du kan gå med eller delta i aktiviteter. Händelserna hjälper dig att lära känna nya människor och ta en stor del av studentlivet.


Mer fakta om skolan

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om skolan men också en del roligt och lustigt om skolan.Meny - School
Till förstasidan på www.school.seHögst upp på sidan om skolorLängst ned på sidan om schools
In SwedishIn EnglishHistorikNyheter